Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


receptek saláták - zöldség/gyümölcs

gyumolcssalata.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Mondjuk, tzatziki:-)

De nem mondjuk ki, mert vagy tényleg azt csinálunk, vagy koppintjuk. maradjunk az utóbbinál. Az uborkát lereszelem, kissé besózom, és állni hagyom. Ha úgy van kedvem, egy kis fokhagyma-port is szoktam rátenni. Kb. fele-fele arányban összekeverem a joghurtot és a tejfölt, és hozzáadom a besózott uborkához, összekeverem, és jól lehűtöm. De van úgy, hogy csak tejföllel, vagy csak joghurttal keverem össze. Azért csak "mondjuk", mert már a joghurt sem az, amit eredetileg rátesznek, hisz azt még megszűrik, csak az átszűrt sűrű - igazán krém állagú joghurttal keverik össze...ésatöbbi ésatöbbi, szóval maradjunk abban, hogy mondjuk, tzatziki.

uborka.jpg

Uborka és egyéb gezemice saláta

Kicsi kockára vágjuk az uborkát, meg a hagymát, meg a paradicsomot, paprikát, megsózzuk, és állni hagyjuk, de nem csavarjuk ki, hanem készítünk közben kefirből, összenyomott fokhagymával, borssal, citromlével salátaöntetet, és összekeverjük vele a zöldséget! Aztán jól megesszük!

Babsaláta görögösenerikásan:-)

Hozzávalók, hogy hamar meglegyen, egy szárazbab konzerv, persze, ha a nagy szemű, akkor a jó! Kell még hagyma, olaj, paradicsom püré, citrom, só, bors, bazsalikom, száraz fehérbor, kakukkfű

A hagymát szálasra vágjuk, megpároljuk az olajban, hozzáadjuk a fűszereket, és ha már ropogóspuha, akkor a paradicsompürét, a babkonzervet, felöntjük annyi száraz fehér borral, hogy ellepje, citromot teszünk hozzá, és egy kicsit rottyantunk rajta. Így a bor alkoholtartalma eltűnik, ha megkóstoljuk, és szükségesnek érezzük, kicsi cukrot hozzátehetünk, de szerintem felesleges. Egy kis olajat még tehetünk hozzá, hogy a szósz tetején picit álljon, mert ha kiszedjük, előtte úgyis megkeverendő! Megvárjuk, míg kihűl, de leginkább másnap az igazi!

Hagymás-majonézes krumpli saláta

Héjában megfőzöm a krumplit, a hagymát szálasra vágom, és besózom. A kihűlt krumplit kis kockákra vágom. Kefírbe egy kis majonéz, mustár, bors, citromlé, és összekeverjük, ez már majdnem olyan tartár féle, kicsit inkább híg legyen, mint sűrű, és az egészet összekeverjük. Másnapra érik össze!

Zeller saláta nyersen

A nagy, fehér zeller való hozzá. Megtisztítjuk, lereszeljük a káposzta reszelőn, besózzuk. Tejfölt kikeverünk egy kis sóval, pici cukorral, borssal, és citromlével, és beletesszük a zellert. És kész, és nagyon finom húsokhoz! A másik zellerrel nem olyan jó, mert az nagyon tömény ízű, és kemény, de a fehér nagy zeller puha, és nem számít, hogy nyers, mert akkor is puha!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.